11541564
KLUBBEN / PRESIDENTKJEDE

Kjedets historie

Dag Kive, klubbens Charterpresident sørget for at klubben fikk sitt presidentkjede da den ble etablert i 1975. I 2001 er det utvidet for å gi plass til å gravere navn på flere presidenter i årene som kommer.

Så vel kjedet som utvidelsen er gitt som gave fra Dag Kive. Han utviklet ideen til symbolbruken og oppbyggingen av kjedet sammen med sølvsmed Erling Christoffersen, som har tegnet og hatt den kunstneriske ledelse for det opprinnelige kjedet, samt utvidelsen.

Christoffersen har også utformet klubbens logo.

Forklaringer til symbolbruken:

Kjedet er utført i 925-sølv med motiver og symbolikk fra distriktet. Jernstøperi og kalkmølle var blant de første av sitt slag i landet, og Haslum kirke som er sentral både i bygda og klubben, er fra ca. 1150.

Ellers finner vi hagebruk, åker, skog og fjell (Kolsås) og kalksteinsbrudd forankret i tømmerlense og som et naturlig utløp fra jernverkets smeltedigel. Klubben er chartret på årets lyseste tid, representert ved primstavens symbol-solen.

Arbeidet er utført av Rene Putkowski etter tegninger av Erling Christoffersen hos Norway Silver Design AS - PLUS i Fredrikstad. Utvidelsen av kjedet er utført av elever ved PLUS-skolen i Fredrikstad, etter tegning og ledelse av Erling Christoffersen.

 

SOSIALE MEDIER

Møteinformasjon

Møtested: Ringhøyden seniorsenter
Adresse: Ringstabekkveien 105
Postnummer: 1356
Sted: Bekkestua
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 18:00
Møtespråk: no

Place content here
Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NYHETER FRA ROTARY NORGE

Loading RSS...

NYHETER FRA DISTRIKT 2310

Loading RSS...